Projekti

“Može se reći da je Sisak zaista dobio uzbudljiv i odličan novi vokalno-instrumentalni ansambl. Nakon prošlogodišnje premijere mjuzikla “Stolice” ove godine su nas oduševili Staroslavneskom mitologijom u glazbeno-scenskom djelu “U početku bijaše…”. Jedva čekamo što nam sljedeće pripremaju.”

– Gimnazija Sisak

Neobično je bilo prolaziti između spuštenih bijelih plahti, koje sama zove lebdećim formama sa potresnim Goranovim stihovima i bezbrojnih crno-bijelih kišobrana koje iščitavam kao sraz svjetla i tame, noći i dana, vida i sljepoće. Igra svjetala sa reflektora također je doprinosila snažnoj atmosferi. Da je tomu tako svjedoče i učenici koji su sa zanimanjem popratili ovaj glazbeno -vizualni događaj. Pokazalo se da jedno od najpotresnijih djela hrvatske književnosti može biti inspirativno i na potpuno drugačiji način od dosadašnjih. Sreća je da se tog posla prihvatio ovaj kreativni dvojac od kojega se nadati još mnogim lijepim doživljajima.

– Ps-portal.hr

” Sinoć u staroj hali Segestica…”Jama” i R.J.Hudulin…
… potresno, čarobno ….umjetnički zapravo ispred sadašnjeg trenutka i vremena …”

– Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Siska

”Na apsurdno dobroj lokaciji atrija Gimnazije Sisak lijevala je kiša, munje su sijevale, puhao je vjetar, ali ništa nije moglo onemogućiti apsurdno dobru izvedbu apsurdno dobre Ionescove drame apsurdnog naslova Stolice.”

– Gimnazija Sisak

”Jama je doista vrhunski glazbeni spektakl koji zaslužuje najveće svjetske scene, od najvećih stadiona, rimskog Colosseuma,pariške Olympie i Sydneyske opere. Tisuću puta bravo i moj naklon do poda.”

– Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Siska

 

“Zaključak je da je Sisak doživio vrhunski koncert i potpuno nesvakidašnji glazbeno vizualni ugođaj. Počevši od same ideje, velikog truda pri uvježbavanju ovog nešto više od sat vremena glazbenog dijela, pa do same izvedbe u kojoj bi vjerojatno uživali i stari Rimljani na ovom mjestu kojeg su i izgradili.”

PS portal.hr

 

“Tradicija očito okuplja mase, pa je ovakva manifestacija okupila mnoge Siščane i njihove goste kojima je Korčula (pre)daleko. Moreška na Rolin Humes pogon je prava stvar, spaja tradiciju s modernim na pravi način i još jednom pokazuje koliko bogatu baštinu imamo.”

– Muzika.hr

“S druge strane, ovakva moreška na poseban način potiče na razmišljanje i otvara pitanja tradicije, generacijske povezanosti, shvaćanja glazbe, kozmopolitskog karaktera moreške, mediteranske sklonosti izazovima, a možda prije svega ne čuvanja, već razvijanja jakog vlastitog identiteta na otoku.”

-Kulturpunkt

“Ovim koncertom je na dostojan način promovirana sisačka  industrijska baština, naše najveće i najprepoznatljivije nasljeđe, a sisačka glazbena scena je dobila jednu novu urbanu dimenziju kakvu već dugo čekamo.”

– Zajednica kulturno-umjetničkih udruga grada Siska

“Tako su Humesi sinoć zajedno s The Bambi Molesters u Luci Sisak održali koncert koji je taj, nekada bitan industrijski grad koji danas spada među gradove s najvećim udjelom nezaposlenih osoba, barem na jednu večer pretvorio u bolje mjesto. Luka Sisak je prvi puta u povijesti grada postala kulisom za jedan glazbeni događaj.”

– Muzika.hr

© 2020 Živi Rasti Cvjetaj . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.