O nama

Udruga kroz projekte ima cilj, suradnju s raznim umjetnicima, umjetničkim skupinama i folklornim ansamblima,  prenamjenu i revitalizaciju napuštenih industrijskih prostora, suvremen i atraktivan pristup bogatoj hrvatskoj kulturnoj baštini te oživljavanje lokalne zajednice kroz radionice i edukacije.
Inicijalna pokretačka ideja projekta bili su napušteni industrijski i ini prostori kao suvremena kulisa reinterpretacije tradicionalnih izvedbi. Postojeća glazba folklornih ansambala dobila je novu, modernu glazbenu podlogu kroz pratnju pop/rock/blues benda Rolin Humes s Robert James Hudulinom kao autorom novokomponirne glazbe.Uvidjevši nepostojanje konkretne poveznice između tradicionalnih folklornih i suvremenih pop izvedbenih umjetnosti, autor nudi novu glazbenu formu koja zadovoljava potrebe publike različitih generacija, stilova i interesa.Ovu lepezu ljudi potom smješta u neiskorištene prostore i prostore propale industrije, kao mjesta relizacije koncerata, te ih osvještava o važnosti identiteta industrijskog naslijeđa, kao i kulturne baštine te mogućnostima koje oboje nudi. Kao dio projekta realiziraju se radionice usmjerene na konkretne potrebe sredine u kojoj se projekt provodi, a koje su prvenstveno formirane kako bi potakle na promišljanje i djelovanje u lokalnoj zajednici.
Do sada je održano deset koncerata, od toga tri u luci Sisak, jedan u bivšoj termoelektrani Korčula, dva u Siscia in situ, jedan u Segestici, jedan u atriju Gimnazije Sisak i po jedan u srednjoj školi Petrinja i Gimnaziji Sisak. Partneri projekta mijenjaju se svake godine uz paralelno stvaranje stalnih korisnika i privlačenje novih.
Održivost projekta odražava se kroz osviještavanje o dostupnim, dosad zapuštenim prostorima, te njihovim mogućim prenamjenama te također kroz novokimponiranu glazbu koja postaje trajno dostupna. Izvori financiranja projekta su do sada, pored donacija privatnih firmi i lokalnih medijskih pokrovitelja, bazirani na potporama grada i županije u kojoj se projekt provodi. Koncerti i radionice su besplatni te trenutno ne postoje prihodi. Osnovni troškovi podrazumijevaju tehničke preduvjete za izvedbu, smještaj i prehranu u danima koncerta te honorar izvođača i kadra za izvođenje radionica. Širenjem partnera, sudionika projekta, nastoji se stvoriti mreža aktivnih nositelja projekta Živi rasti cvjetaj i njihovo povezivanje na državnoj razini. Projekt nastojimo svake godine produkcijski obogatiti te proširiti krug djelovanja na cijelo područje Republike Hrvatske, te se u narednim godinama očekuje povećanje broja korisnika.
© 2020 Živi Rasti Cvjetaj . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.